Proč navštívit Zanzibar a na kolik vás vyjdou letenky?

PromoKupon guarantee

Všechny slevy garantujeme. Odměna pro každého, kdo zde najde neplatnou akci!

Zanzibar je bezesporu krásné místo, jehož název v mnoha lidech vyvolává pocit exotického ráje na zemi - místa, kde si člověk lehne na pláž s jemným bílým pískem a v polostínu palem se při popíjení drinku kochá krásně tyrkysovým mořem. V dnešní době to už však není místo jen pro vyvolené. Ceny se dostaly na úroveň, kdy si i běžný smrtelník může dovolit toto místo navštívit a my se dnes podíváme, kde sehnat výhodné letenky.

Co nabízí Zanzibar?

Tento nádherný ostrov, respektive souostroví se pyšní plážemi, které opravdu stojí za to navštívit. To je všem jasné. Málokdo ale ví o této destinaci více. Hlavní město tohoto ostrova, který spadá pod Tanzánii, je Zanzibar City, a můžete se tu pokochat opravdu zajímavým centrem města. Tzv. Stone Town je stará kamenná čtvrť, která vás sama o sobě zaujme a místní atmosféra vás uchvátí. Neméně zajímavé jsou kostely a mešity, které se zde nachází a rozhodně stojí za povšimnutí. 

Dále doporučujeme navštívit jednu z nejznámějších pláží - Nungwi, Kendwa či Matemwe. Také jsou tu turistická lákadla Prison Island, Národní park Jozani – Chwaka Bay a Ostrov Bawe.

Obyvatelstvo, podnebí a kuchyně

Na Zanzibaru žije přibližně 1,3 milionů obyvatel. Ti vyznávají převážně náboženství Islám, proto se vyplatí dodržovat místní zvyky. Dalšími náboženstvími jsou hinduismus a křesťanství. Složení obyvatelstva je bohaté i co do počtu etnik. Většinu ale tvoří Afričané a Arabové či jejich míšenci. 

Podnebí je tu tropické, kde se střídá období dešťů s obdobím sucha, které je zhruba od ledna do března. Ani v období dešťů se však nemusíte bát, že by vám celá dovolená na Zanzibaru propršela. Spíš se jedná o občasné intenzivní přeháňky, které vás pravděpodobně nebudou nijak omezovat. 

Pokud rádi ochutnáváte místní jídla, na Zanzibaru budete jako ryba ve vodě. Exotické ovoce, které zde koupíte, chutná opravdu nepředstavitelně dobře a předčí všechna vaše očekávání. I jídla v restauracích si jistě užijete a ochutnáte třeba polévku s plackou čapátí či andází, taštičky plněné masem, kaši ugali, nebo u pobřeží čerstvé ryby a mořské plody.

A kolik to tedy stojí?

U Pelikána se můžete dostat na Zanzibar za velice přijatelnou cenu. S leteckou společností KLM ceny startují na 11790 Kč za zpáteční letenku z Vídně a celková doba letu je přibližně od 12 do 24 hodin včetně přestupů. Cesta sice není zrovna krátká, ale tak to prostě u exotiky bývá a kvůli tak silnému zážitku se jistě vyplatí delší cestu absolvovat. 

Navíc si můžete zkusit zarezervovat ubytování přes Booking a uvidíte, že tato dovolená vás v celkovém součtu nemusí vyjít zas tak draho. Ceny za 1 noc pro 2 osoby začínají na neuvěřitelných 258 Kč a do 600 Kč za noc máte už vskutku pěkný výběr. 

Tak žádný strach a hurá za exotikou! :-)

Vydáno: 6.8.2021