Jak se zásobit na koronavirus? Máme tipy, jak nakoupit a vyhnout se šílenství

PromoKupon guarantee

Všechny slevy garantujeme. Odměna pro každého, kdo zde najde neplatnou akci!

Šílenství, které vyvolal koronavirus Co-Vid 19 se už zdaleka netýká jen Číny, ale dorazilo už i do evropských končin. Možná není divu, nový tip viru už máme u našich hranic a už jsou stovky případů v Itálii, odkud se šíří dále, třeba do sousedního Německa, kde přibývá několik desítek případů denně. Dost možná je ale panika zbytečná, protože u nás zatím není jediný potvrzený případ. Donutilo to ale mnohé Čechy k zamyšlení, jak se zásobit na katastrofický scénář.

Trvanlivé superpotraviny? Zkuste Manu

Sociálními sítěmi i médii obletěly fotografie a videa šílených Italů i Čechů, kteří skupují zásoby těstovin a mouky. Vážně byste se ale chtěli živit několik týdnů těstovinami s kečupem? Jsou to nutričně naprosto zbytečné potraviny. Nedodají vám potřebné živiny ani vitamíny a konzumací junk-foodu si jen přivedete zdravotní následky. Když navíc bude ohrožen přívod elektrické energie nebo plynu, tak si těstoviny ani neuvaříte.

Pokud chcete něco trvanlivého a nutričně vyrovnaného, zkuste produkt MANA prášek. MANA si jen rozmícháte ve vodě a máte hotovou vyváženou stravu. Prášek dojde v krabici, je to velice skladné a není problém si udělat zásobu na několik týdnů dopředu. Manu si můžete objednat se slevou a ušetřit.

Pro největší pesimisty to doporučujeme zkombinovat se zásobami pitné vody. Kromě toho lze objednat online a doručit si ji až domů, takže při jejím nakupování se nenakazíte od davu nakupujících.

Hygienické potřeby

Dodržování hygieny je základ prevence proti infekčním chorobám všeho druhu, tedy nejen proti koronaviru. Dezinfekční potřeby, mycí gely, vlhčené obrousky nebo toaletní papíry koupíte na VMD drogerii, kde nabízíme také slevy.

A co roušky? Ty už jsou všude vykoupené a stejně vám nepomůžou. Na obranu proti virům potřebujete respirátor typu FFP3. Ty jdou taky na dračku, ale třeba největší lékárenská síť Dr. Max přislíbila, že je zařadí do své nabídky.

Elektro do nepohody

Zapojme fantazii a představme si black out, který bude trvat více než týden. Veškeré mobily a notebooky se vám vybijou, nepůjde internet, nebude vám fungovat topení. Jak se na to připravit?

Pořiďte si elektrocentrálu, která vám vyrobí elektřinu pomocí spalování benzínu. Budete tak nezávislí na elektrorozvodné síti. Jen to chce ještě do sklepa pár kanistrů benzínu, kdyby opravdu klekla i distribuce pohonných hmot.

A jak se dostat k informacím, když nepůjde internet a digitální televize? Pořád chytíte stanice na rádiovém signálu, které snad i během největší krize fungovat budou. Bude se vám tedy hodit jednoduché rádio na baterky.

A kde všechno toto sehnat? No třeba na Alza.cz, kde nabízíme také slušnou dávku slev.

Hlavně se zásobte rozumem

A co je důležité? Hlavně se z toho nezblázněte a nenakupujte jako šílení. Jinak si všechno vykoupíme, zdraží se zboží a nastane ještě horší krize ze samotné paniky než z koronaviru samotného.

Je ale dobré i střízlivě uvažovat do budoucnosti a připravit sebe i svou rodinu na krizový scénář, který může třeba někdy v budoucnu přijít i v horší podobě než koronavirus. Člověk nikdy neví, co se může stát a vláda nás nemusí ochránit před vším co nastane.

Vydáno: 28.2.2020