Vlakem Regiojet do Chorvatska od 590 Kč

PromoKupon guarantee

Všechny slevy garantujeme. Odměna pro každého, kdo zde najde neplatnou akci!

Pokud se nechcete trmácet do Chorvatska autem, ale místo toho zvolit pohodlnější cestu vlakem, máme pro vás tip! Regiojet nabízí pekelně levnou cestu do Rijeky a Splitu, která se vyplatí a navíc nemusíte ani přesedat a cokoliv řešit. Čtěte dále a dozvíte se víc.

Na kolik cesta vyjde?

Linka začíná v Praze, pokračuje přes Kolín, Brno, Břeclav a poté se přes Slovensko a Maďarsko dostanete až k vytouženému moři, které poprvé zahlédnete v Rijece. Můžete ale pokračovat až do Splitu, který je více na jihu. Ceny z Brna do Rijeky startují na krásných 590 Kč a závisí, ve který den jedete a také, jestli zvolíte standardní 2. třídu, nebo si vyberete lůžko, které je za příplatek. Do Splitu se svezete z Brna od 890 Kč a zajímavostí je, že z Prahy si Regiojet naúčtuje úplně stejnou cenu.

Podmínky vstupu do Chorvatska

Podle aktuálních informací z ministerstva zahraničních věcí musíte mít při vstupu do Chorvatska negativní PCR test nebo rychlý antigenní test ne starší než 48 hodin. Vlak odjíždí z Prahy vždy v 16:46 a překračuje chorvatské hranice kolem 10 hodiny ranní, je tedy dobré si nechat udělat test den před odjezdem, nebo přímo v den odjezdu. Také vám stačí očkování proti koronaviru, které proběhlo minimálně před 14 dny, nebo potvrzení, že jste nemoc během posledních 180 dnů prodělali. Tyto podmínky se mohou kdykoliv změnit, proto doporučujeme se vždy ujistit dle aktuálních informací z již zmiňovaných stránek MZV.

Vyplatí se cesta vlakem oproti autu?

Porovnáme si cestu z Brna do Rijeky, která je mezi nabízenými nejkratší. Vlakem stojí od 590 Kč, to je jasné. Kolik nás vyjde při cestě autem? Když počítáme se spotřebou 7 l/100 km a cenou benzínu 31,32 Kč/l, vyjdou nám náklady 2,19 Kč/km. S opotřebením vozidla budeme počítat 2,5 Kč/km. Cesta z Brna do Rijeky je přesně 654,8 km, za jednu cestu tedy zaplatíme 1637 Kč. České dálnici se vyhneme, 10denní rakouská známka nás vyjde na 242 Kč (121 Kč / 1 cesta), drahé slovinské dálnici se také vyhneme a chorvatské mýtné nás vyjde na 237 Kč na cestu. Celkem jsme se tedy dostali na 1995 Kč za jednu cestu.

Vlak se tedy nejvíce vyplatí pro sólo cestovatele a dvojice, kdy opravdu ušetříte. Pro 3 lidi už cesta vlakem vychází na 1770 Kč a přibližuje se nákladům za auto. Pro 4 nebo 5 lidí se již vlak nevyplatí, protože by vás cesta vyšla na 2360 Kč, respektive 2950 Kč. V tomto případě už se více vyplatí zvolit cestu vozidlem, kdy oproti vlaku zaplatíte za jednu osobu 499 Kč při 4 lidech, nebo 399 Kč při plném obsazení.

Jak ušetřit ještě více?

Pokud si založíte Twisto s naším promokódem, dostanete kredity v hodnotě 500 Kč, které můžete libovolně využít. Jestliže si zvolíte pro utracení kreditů právě cestu do Chorvatska, vyjde vás první cesta místo 590 Kč na neuvěřitelných 90 Kč! Po započtení cesty zpět vás celkové cestovní náklady vyjdou na 680 Kč a to už je opravdu pakatel. Opravdový sen všech, kteří touží se vyvalit na chorvatské pláži a užívat si opravdovou lowcost dovolenou, se právě naplnil!

Vydáno: 14.5.2021